תזונה נכונה בפורים
משנכנס אדר – נכנסים לכוננות כושר!
כמה טיפים בתזונה שיעזרו לנו לעבור את פיתויי פורים בדרך הנכונה ביותר
פורים:
אני חייבת להודות, שמכל החגים, פורים הוא האהוב עלי.
האביב כבר מציץ, הכל בחוץ צבעוני, אנשים מחופשים ושמחים, משתטים, שותים. אה, ויש גם את עניין המשלוחי מנות.
אם זה משתה עם כיבוד בעבודה, משלוח מנות מהשכנה, מסיבה עם חברים ועוד מיני רבים. כי אין חגיגה בלי עוגה, או במקרה הזה – אוזן המן.
אמנם פורים הוא חג של יום אחד, אבל החגיגות נמשכות כמעט שבוע.
אז איך בכל זאת אפשר לחגוג, לשתות עד-לא-ידע לאכול אוזני המן ובכל זאת לשמור על עצמנו?
כמה טיפים:
1. עבודה עצמית – חברות השיווק והמאפיות הטובות בארץ, החלו למכור אוזני המן עם צאת חנוכה אבל בואו נזכור שמדובר בחג של יום אחד, לרוב בלי ארוחות משפחתיות גדולות וכבדות, כשהמטרה הברורה היא להתחפש ולהנות, ולכן יש לנו את האפשרות לבחור מתי ואיפה אנחנו מרשים לעצמנו יותר.
2. משלוח מנות HOME MADE – אוזן המן אחת יכולה להגיע למאות קלוריות, שלא לדבר על כך שמשלוח מנות לבדו יכול להגיע לכ-5000 קלוריות. כאשר אנחנו מכינים את העוגיות בעצמינו אנחנו יכולים לדעת בדיוק מה נכנס פנימה ועל הדרך לשחק עם הגדלים– גם יותר בריא וגם פחות משמין, ואם אתם הורים זו פעילות מעולה לעשות עם הילדים. מתכון בסוף.
3. לקנות חכם – אם החלטנו לוותר על ההכנה בבית, נסו לקנות את הדברים ה"מזיקים" פחות. בין אם זה פירות יבשים, אגוזים למיניהם, ועוגיות ממאפיות איכותיות, ולוותר על הבמבה-ביסלי המלאים בשומן רווי, סוכר ומלח.
4. אלכוהול – אמנם אנחנו אמורים לשתות עד-לא-ידע, אבל צריך לזכור מעבר לזה שיין משמח לבב אנוש, האלכוהול רווי בפחמימות וקלוריות. לצורך העניין כוס יין יכולה להכיל 120-150 קלוריות וחצי ליטר בירה מכיל כ-230 קלוריות. תשתו הרבה מים בין לבין, תוותרו על הנשנושים לצד הבירה ותהיו מודעים למה וכמה אתם שותים.
5. פעילות גופנית – כאמור, מדובר על חג של יום אחד ולכן אין צורך לקחת "חופשה" מהפעילות הגופנית שאנחנו עושים ביום-יום. המשיכו בשגרת האימונים כרגיל. ולאלו מאיתנו שלא מתאמנים – צאו לצעוד ברחובות העיר, בין אם זה עם חברים, עם הילדים, או סתם לבד –תשטפו את העיניים בשמש ותחפושות.
חג שמח,
עמית זלצמן יגאל, דיאטנית קלינית.
מתכון לאוזני המן
כ- 20 אוזני המן קטנות, כ-80 קלוריות לכל עוגייה.
לבצק:
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
4 כפות סוכר גדושות
50 גרם חמאה רכה
חצי כפית אבקת אפייה
1 חלמון או 2-3 כפות מים (לא כדאי לוותר על החלמון כי נותן הרבה טעם)
למילוי:
20 תמרים לחים ללא גלעין
3-4 כפות קקאו (לטעם שוקולד – לא חובה)
2-3 כפות טחינה גולמית, לפי המרקם והטעם.
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
2. מוסיפים חמאה, סוכר וחלמון. מערבבים היטב עם כף וברגע שהבצק מתחיל להתאחד עוברים ללוש עם הידיים.
3. במידה והבצק יבש – להוסיף כף מים. במידה והוא דביק מידי – להוסיף כף קמח.
4. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולתת לו לנוח כשעתיים במקרר.
5. בזמן הזה מכינים את המילוי – מערבבים את התמרים עם הקקאו והטחינה למרקם משחתי.
6. לאחר שעתיים יש לרדד את הבצק על משטח מעט מקומח, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס לא רחבה מידי.
7. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהתערובת וסוגרים לאוזן המן. אפשר להדביק את הקצוות בעזרת מים או בעזרת החלבון שנשאר.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-10-12 דקות. מצננים לחלוטין.